13-05-07

13 mei

Deze morgen zijn we met Ivonne van Rock-a-Bye House naar de mis gegaan van de Apostolic church (kerkgemeenschap). Het was een hele rare, maar wel mooie dienst: ze zingen heel de tijd, heel modern met een orkest (drum, gitaren, tamtams). De liedjes zijn in het Engels, gemakkelijke melodieën en de teksten worden op een groot scherm geprojecteerd. Iedereen zingt mee. Er zijn mensen die hun armen omhoog steken of staan te dansen. Er zijn vijf pastoors. Ze zijn getrouwd. Ze dragen een gewoon zwart kostuum. Tijdens de preek zwierde de pastoor zelfs zijn vest uit omdat hij het te warm had. Voor de mis begon, heette hij de mensen uit België (wij dus) welkom en zei dat hij wat langzamer zou praten omdat wij hem dan konden verstaan. De mis was in het Afrikaans. Ook tijdens de preek zeiden er mensen heel individueel en niet afgesproken: Amen of Allelouja. Op het einde werden er enkele mensen gedoopt. Wij zouden hier nog veel kunnen over zeggen, maar het internet valt steeds uit, dus gaan we nog even verder met de rest. Ons Antje had ondertussen honger gekregen en ik heb haar een flesje gegeven in de kerk. Na de dienst kwamen alle vrijwilligsters die Andrewne verzorgd hadden, afscheid nemen. Dat was zo emotioneel. Tranen vloeiden.

 

Deze namiddag zijn we aan het niksen. Antje (en vake deze keer) slaapt in haar bedje (de eerste keer overdag), de "boeties" zijn aan het spelen. Het is nu 29 graden, ook hier niet normaal in de herfst. Morgen gaan we naar Rock-a-Bye House, de place of Safety waar ons Antje heeft verbleven. Wij zijn benieuwd.

 

18:32 Gepost door familie Slachmuylders in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

hey harry
ik hoop dat je mijn berichtje hebt kunnen lezen dat ik hier vrijdag op den blog gezet had.Alles is hier goed in Malderen na de middag heeft het een beetje gedruppeld en tot onze groote verbazig heeft het hier gedonderd.Morgen zwemmen op school en donderdag en vrijdag geen school!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
groetjes hannelore

Gepost door: Hannelore | 13-05-07

Zeg Harry en Wout, ik heb jullie daarnet niet gezien op de webcam en ook niet gehoord. Zijn jullie dan toch door een krokodil opgegeten?
groetjes Carine

Gepost door: Carine | 13-05-07

We hebben Antje al eens via de webcam kunnen bewonderen maar we zien er naar uit om ze eens in het echt te kunnen zien als jullie eens bij oma en pépé op bezoek komen. Vooral ons 2 meisjes zijn heel benieuwd. Geniet nog van jullie reis en jullie gezinnetje !!!

Groetjes

Tamara, Angelo, Amber & Caro

Gepost door: Tamara, Angelo, Amber & Caro | 13-05-07

7:45uur wouh zo vroeg al op school,aja voor ik het vergeet we gaan naar Leuven naar het Provinciehuis.Daar hebben we iemand gezocht maar hij was gevlucht en we hadden een sleutel nodig en die was er wel.12.30 uur we eten eindelijk.13:00ongeveer waren we vertrokken met een zitzak.(die hadden we gekregen in het Provinciehuis).Dan nog naar de schatkamer van de Sint- Pieterskerk. We gingen weg maar onze zitzak was er niet meer maar we hebben hem later gevonden.Nu naar huis en ik was heeeeeeeeeeeeeeel moe. Dag Harry groetjes van de 5de klas

Gepost door: klas5 | 14-05-07

Dag mannekes,
Dat moet is "scha" zijn om mee te maken, zo'n afrikaanse mis! En hoe voelde dat om op een struisvogel te zitten? Toch geen hoogtevrees? Hahaha!!! Hopelijk is Skype een beetje beter vandaag............Een dikke kus voor ons Antje en een knuffel voor Wout en Harry! En geniet nog maar van die 29 graden............ik heb hier mijn wintertrui terug aan zenne!
groetjes uit het frisse Merchtem

Gepost door: nichteke Tamara, peter Giovanni en de kids | 14-05-07

Hallo Hildeke,

Wij hebben u enorm gemist zaterdag met onze bloemenverkoop van de KAV. Ik lees dat met jullie alles goed gaat, spijtig dat er geen foto's opstaan van jullie Antje maar die zullen we wel later te zien krijgen hé! Alles op zijn tijd....Geniet daar nog en nogmaals proficiat en tot later.
Groetjes Kathleen van't bloemschikken

Gepost door: kathleen mannaert | 15-05-07

Hey Harry,
Lessen,lessen,lessen,...
Saai zou je denken,ja zo is het ook.
En de tijd die zo traag voorbijkruipt.
Gelukkig is er nog de speeltijd.
Maar daar mankeert ook iets aan....
Juist ja,jij,dan kunnen we nog eens winnen.
Tot volgende week!
5deklas


Gepost door: 5deklas | 15-05-07

Hello,
Lange tijd dat jullie nog iets van ons hoorden,maar ja enkele dagen in ziekenhuis doorgebracht(rug problemen)maar hier zijn wij dan terug.
fRANKY:Gelukkige verjaardag.Hilde,de fijnste Moedertjesdag van U leven.
Vele groetjes aan/Antje,Wout en Harry.
Verder nog een fijn verblijf en tot 25/05/07

Gepost door: Tante Agnes & Nonkel Jan | 15-05-07

Hallokes Franky, Hilde en kids,
We hebben gisteren tevergeefs zitten wachten tot jullie skypten om jullie verhaal op de blog te zetten. Waren er weer problemen? (of zaten jullie weer op een struisvogel) Het sms mysterie is nog niet opgelost, we zijn nog niet bij mobistar geraak en vinden ook geen helpdesknummer. Straks gaan we bij nonkel Gert, tante Mira en kids om hun nieuwe huis te bewonderen. We weten niet wanneer we thuis gaan komen, we zullen de pc nog eens opzetten om te zien of jullie nog on-line zijn. Morgen zijn we heel de dag thuis, mss kunnen we dan beter afspreken om te skypen zodat meter Mieke de blog kan aanvullen. (stuur anders een sms) Want we zijn natuurlijk zoals zoveeeeel mensen enorm nieuwsgierig naar jullie belevenissen.
groetjes uit het wisselvallige België.
Carine en meter Mieke

Gepost door: Carine en meter Mieke | 15-05-07

De commentaren zijn gesloten.