23-05-07

Onze laatste dagen op Mooi Bly

Vanaf gisteren schijnt de zon terug. We zijn erop uit getrokken met de auto.Gisteren zijn we naar Spier gereden, een wijnlandgoed met o.m. het Moyo restaurant, een vogelopvangcentrum voor roofvogels en een verblijf voor Cheetahs. In het Moyo restaurant hebben we eens echt toeristisch gedaan: eerst volgens traditie de handen gewassen, dan heeft men ons gezicht geschilderd volgens Xhosatraditie (de enige die hier echt mee stond, was ons Antje, hoe kan het ook anders) en hebben we traditionele Afrikaanse gerechten geproefd, zoals bobotie, springbok, struisvogels, millipap,...We konden onze Wout niet aandoen, dat we niet naar de vogels zouden gaan kijken en woonden dus ook een 'show' bij in de flying area. Hij keek zijn ogen uit naar o.a. Visarend. Op 't laatste mocht hij zelfs een echte roofvogel vasthouden! Gesnuisterd op de Craftmarket en naar de Cheetahs gaan kijken. Het waren beide initiatieven vergelijkbaar met VOC Malderen en Planckendael, geen zoo. De dag was veel te vroeg voorbij, om 6 uur is het hier al donker.

Vandaag reden we naar Meerlust, waar we 10 jaar geleden waren met Fortis AG. We haalden de nostalgie boven en kochten één van de laatste 3 Grappa-flessen. De toenmalige wijnmaker is met pensioen en er wordt geen grappa meer gemaakt.

Daarna reden we naar Paarl, bezochten het immense Afrikaanse Taalmonument (heel indrukwekkend met prachtig uitzicht en natuur errond) en aten er bobotie.

Als laatste deden we de Bainskloofpas, de mooiste pas in ZA. Niet in woorden te beschrijven, de stilte, de planten, het uitzicht, de natuur,...God leeft niet in Frankrijk, maar overduidelijk hier. En wij misschien later ook...Harry vertelde in de auto dat ook hij nu gebeten is door het Afrikavirus.

Terug in Mooibly wachtte Liesbeth ons op, we aperitiefden samen en praatten over dit complexe land. Het heimwee is weer wat verder weg. We maakten wel een belofte: we komen zeker (hopelijk en meermaals) terug!

Nu stilaan inpakken, morgen naar Jabulani, waar we Kristien, Ingo en kleine Henry terug zullen zien, het recept voor bobotie van Helena ontfutselen en het laatste gesprek met Elzeth. Het papierwerk zou in orde zijn en onze terugkomst zou kunnen doorgaan.

19:32 Gepost door familie Slachmuylders in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

beste familie
we wensen jullie een veilige terugvlucht. Geniet nog van de laatste uurtjes en welkom met Antje.
tante Monique en 'zieke' nonkel Willy

Gepost door: tante monique en nonkel Willy | 24-05-07

hey Harry in de voormiddag weer een leuke energizer. We moesten op een papiertje schrijven wat speciaal aan ons is. Ra, Ra wie is wie?
Morgen gaan we naar de dierentuin, rondleiding bedreigde diersoorten.
Het is hier heel warm bij jullie ook we kijken al uit naar dinsdag als je weer bij ons bent groetjes de 5 de klassers Sally

Gepost door: 5de klas | 24-05-07

Morgen op dit tijdstip zijn jullie hier al met Antje... spannend!

Gepost door: meter Mieke | 24-05-07

hoi harry ellenv hier,
ik kon jammer genoeg geen reactie schrijven in de klas want we zijn naar de zoo geweest dat vond ik spijtig maar ja
dinsdag ben je terug en daar kijken we allemaal naar uit daar ben ik zeker van hoor.

groetjes ellen(v)

Gepost door: ellen vereecken | 25-05-07

De commentaren zijn gesloten.