27-11-07

Onze adoptietijdlijn

Antje 024

Omdat mensen ons nog steeds vragen hoe lang we op ons Antje gewacht hebben en wat we er allemaal voor moeten doen hebben...

 

AUGUSTUS 2004

We waren op vakantie in Bulgarije en leerden er mensen kennen die ook kindjes geadopteerd hadden.  Misschien was dit wel iets voor ons want het lukte ons niet om onze grote droom : 3 kindjes , los te laten.  Na de 2 moeilijke zwangerschappen hadden de dokters aangeraden om het bij 2 kindjes te laten.  Misschien konden dit wel twee vliegen in één klap zijn : toch 3 kindjes en dan ook nog een kindje uit het continent waar we beiden zo warm voor lopen (Afrika natuurlijk) kunnen gelukkig maken. 

 

SEPTEMBER 2004

Infomap van VAG aangevraagd en alles eens goed laten bezinken.

 

3 NOVEMBER 2004

Papieren gaan aanvragen op de gemeente : Bewijs van goed gedrag en zeden,...  Ingeschreven bij Kind en Gezin

 

25 NOVEMBER 2004

Informatiemap van Kind en Gezin gekregen.

 

13 JANUARI 2005 TOT 4 MAART 2005

Voorbereidingscursus van Triobla gevolgd : 4 dagdelen in Merelbeke, 1 avond in Aalst.

 

17 MAART 2005

Laatste dagdeel van de cursus niet kunnen volgen, moeke geveld door de griep.

 

23 JUNI 2005

Laatste dagdeel mogen inhalen in een andere groep.  't Was een zeer interessante cursus met twee toffe madammen, Pia en Carol.  Wij hebben er veel aangehad en wisten niet dat de aanpak van adoptiekindje zo verschilt met een biokind.

 

7 SEPTEMBER 2005

Ons levensverhaal dat we moesten schrijven voor het CAW is eindelijk af!  Medisch attest, vragenlijst en levensverhaal opgestuurd naar CAW.

 

20 SEPTEMBER 2005

Gesprek met maatschappelijk assistente in CAW "Visserij" Gent.  Ditte Brijs, een toffe madam, maar ze vindt het raar dat we zo graag een donker kindje willen adopteren.  Wij panikeren al maar van vrienden in het adoptiemilieu horen we dat ze het bij hen juist raar vonden dat ze graag een blank kindje adopteerden.  Geen paniek!  Ze moeten toch op iets commentaar kunnen geven...

 

4 OKTOBER 2005

Gesprek met Vera Gijpens, psychologe in 't CAW.  We komen zelf terug op de communicatiestoornis met Ditte en Vera begrijpt wat we willen zeggen.  Oef!!!  Heel tof gesprek gehad over onze levensverhalen.

 

18 OKTOBER 2005

Tweede gesprek met Vera, het klikte enorm.  Eigenlijk wel eens leuk om onszelf zo eens onder de loep te nemen.  We moeten op tijd uit Gent vertrekken want we gaan naar een openbare verkoop van een bouwgrond.  Enkele uren later zijn we de fiere eigenaars van een groot stuk bouw- en landbouwgrond in ons geliefde Malderen...

 

24 OKTOBER 2005

Ditte Brijs komt bij ons op huisbezoek.  Ons jongens zijn blij dat ze eindelijk ook eens mogen vertellen waarom ze zo graag een zusje zouden adopteren.  Onze Wout gebruikt al zijn charmes en windt Ditte rond zijn vingertje.  Ze is vertederd over zo'n lief manneke.  Goed voor ons, hé...

 

1 SEPTEMBER 2005

De adoptiewetgeving verandert en ipv een beginseltoestemming moeten we een geschiktheidsvonnis behalen wat wil zeggen dat we ook nog eens via de jeugdrechtbank moeten passeren.

 

6 SEPTEMBER 2005

Naar de jeugdrechtbank in Dendermonde voor een vrijwillige verschijning.  Tussen jonge boefjes en vechtende koppels om hoederecht en bezoekrecht zitten wij te stralen...

 

6 OKTOBER 2005

We mogen opnieuw verschijnen voor rechter meester Sabbe.  Zij beveelt een politioneel onderzoek en gesprekken in 't CAW waar we ondertussen al mee bezig zijn.

 

NOVEMBER 2005

De politie komt twee keer op bezoek, ze weten ook niet goed wat ze moeten doen.  Die nieuwe wet, hé!  Ze schrijven een heel positief pv.  We mogen het gezinsrapport van 't CAW op de griffie gaan inlezen.  Alles positief!  We zijn een warm, open, eerlijk en betrokken gezin.  Wauw, wij glunderen. 

 

8 DECEMBER 2005

Opnieuw verschijnen voor meester Sabbe.  Ze zal ons geschikt verklaren.  JOEPIEIEIE!!!

 

4 JANUARI 2006

Ons vonnis wordt geveld.  Wij worden geschikt verklaard om een buitenlands kindje te adopteren.  't Is wel weer nog te wachten omdat dit nog niet kan overgemaakt worden naar de Federale Centrale Autoriteit omdat er nog geen uniforme formulieren voor bestaan.  Grrrr!  Die nieuwe wet!

 

17 MAART 2006

Afschrift van geschiktheidsvonnis en van het verslag van het openbaar ministerie overgemaakt aan F.C.A.  Nu kunnen we een bemiddelingscontract afsluiten met FIAC, het adoptiebureau waar wij voor kozen.

 

15 mei 2006

Eindelijk ons volledige dossier voor Zuid-Afrika afgegeven aan FIAC.  Al onze officiele attesten gehaald en laten vertalen door een beëdigd vertaler, onze geloofsverklaring in 't Engels geschreven, fotoalbum over ons gezin samengesteld.

 

12 JULI 2006

Vanaf nu gaat onze echte wachttijd in.  Ons dossier, vertaald door FIAC, hangt eindelijk in de lucht in een vliegtuig van DHL, ergens tussen België en Zuid-Afrika...

 

NIKS MEER TE DOEN   WACHTEN  WACHTEN  WACHTEN WACHTEN WACHTEN...

 

12 APRIL 2007

Heel onverwacht, na exact 9 maanden wachten, het langverwachte telefoontje!!!  In Kaapstad is een klein meisje, geboren op 25 december 2006 op ons aan het wachten.  Of wij haar in ons gezin willen opnemen?  JAAAAAA!

 

 

 

 

11:23 Gepost door familie Slachmuylders in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

En doordat Wout zich versprak, wist ik al in november 2004 dat er een kleine ukkepuk kwam! Ik zal de reactie van Harry nooit vergeten: "Moeke, vake, ik denk dat we een probleem hebben...!"

Gepost door: Meter Mieke | 03-12-07

De commentaren zijn gesloten.