27-11-07

Onze adoptietijdlijn

Antje 024

Omdat mensen ons nog steeds vragen hoe lang we op ons Antje gewacht hebben en wat we er allemaal voor moeten doen hebben...

 

AUGUSTUS 2004

We waren op vakantie in Bulgarije en leerden er mensen kennen die ook kindjes geadopteerd hadden.  Misschien was dit wel iets voor ons want het lukte ons niet om onze grote droom : 3 kindjes , los te laten.  Na de 2 moeilijke zwangerschappen hadden de dokters aangeraden om het bij 2 kindjes te laten.  Misschien konden dit wel twee vliegen in één klap zijn : toch 3 kindjes en dan ook nog een kindje uit het continent waar we beiden zo warm voor lopen (Afrika natuurlijk) kunnen gelukkig maken. 

 

SEPTEMBER 2004

Infomap van VAG aangevraagd en alles eens goed laten bezinken.

 

3 NOVEMBER 2004

Papieren gaan aanvragen op de gemeente : Bewijs van goed gedrag en zeden,...  Ingeschreven bij Kind en Gezin

 

25 NOVEMBER 2004

Informatiemap van Kind en Gezin gekregen.

 

13 JANUARI 2005 TOT 4 MAART 2005

Voorbereidingscursus van Triobla gevolgd : 4 dagdelen in Merelbeke, 1 avond in Aalst.

 

17 MAART 2005

Laatste dagdeel van de cursus niet kunnen volgen, moeke geveld door de griep.

 

23 JUNI 2005

Laatste dagdeel mogen inhalen in een andere groep.  't Was een zeer interessante cursus met twee toffe madammen, Pia en Carol.  Wij hebben er veel aangehad en wisten niet dat de aanpak van adoptiekindje zo verschilt met een biokind.

 

7 SEPTEMBER 2005

Ons levensverhaal dat we moesten schrijven voor het CAW is eindelijk af!  Medisch attest, vragenlijst en levensverhaal opgestuurd naar CAW.

 

20 SEPTEMBER 2005

Gesprek met maatschappelijk assistente in CAW "Visserij" Gent.  Ditte Brijs, een toffe madam, maar ze vindt het raar dat we zo graag een donker kindje willen adopteren.  Wij panikeren al maar van vrienden in het adoptiemilieu horen we dat ze het bij hen juist raar vonden dat ze graag een blank kindje adopteerden.  Geen paniek!  Ze moeten toch op iets commentaar kunnen geven...

 

4 OKTOBER 2005

Gesprek met Vera Gijpens, psychologe in 't CAW.  We komen zelf terug op de communicatiestoornis met Ditte en Vera begrijpt wat we willen zeggen.  Oef!!!  Heel tof gesprek gehad over onze levensverhalen.

 

18 OKTOBER 2005

Tweede gesprek met Vera, het klikte enorm.  Eigenlijk wel eens leuk om onszelf zo eens onder de loep te nemen.  We moeten op tijd uit Gent vertrekken want we gaan naar een openbare verkoop van een bouwgrond.  Enkele uren later zijn we de fiere eigenaars van een groot stuk bouw- en landbouwgrond in ons geliefde Malderen...

 

24 OKTOBER 2005

Ditte Brijs komt bij ons op huisbezoek.  Ons jongens zijn blij dat ze eindelijk ook eens mogen vertellen waarom ze zo graag een zusje zouden adopteren.  Onze Wout gebruikt al zijn charmes en windt Ditte rond zijn vingertje.  Ze is vertederd over zo'n lief manneke.  Goed voor ons, hé...

 

1 SEPTEMBER 2005

De adoptiewetgeving verandert en ipv een beginseltoestemming moeten we een geschiktheidsvonnis behalen wat wil zeggen dat we ook nog eens via de jeugdrechtbank moeten passeren.

 

6 SEPTEMBER 2005

Naar de jeugdrechtbank in Dendermonde voor een vrijwillige verschijning.  Tussen jonge boefjes en vechtende koppels om hoederecht en bezoekrecht zitten wij te stralen...

 

6 OKTOBER 2005

We mogen opnieuw verschijnen voor rechter meester Sabbe.  Zij beveelt een politioneel onderzoek en gesprekken in 't CAW waar we ondertussen al mee bezig zijn.

 

NOVEMBER 2005

De politie komt twee keer op bezoek, ze weten ook niet goed wat ze moeten doen.  Die nieuwe wet, hé!  Ze schrijven een heel positief pv.  We mogen het gezinsrapport van 't CAW op de griffie gaan inlezen.  Alles positief!  We zijn een warm, open, eerlijk en betrokken gezin.  Wauw, wij glunderen. 

 

8 DECEMBER 2005

Opnieuw verschijnen voor meester Sabbe.  Ze zal ons geschikt verklaren.  JOEPIEIEIE!!!

 

4 JANUARI 2006

Ons vonnis wordt geveld.  Wij worden geschikt verklaard om een buitenlands kindje te adopteren.  't Is wel weer nog te wachten omdat dit nog niet kan overgemaakt worden naar de Federale Centrale Autoriteit omdat er nog geen uniforme formulieren voor bestaan.  Grrrr!  Die nieuwe wet!

 

17 MAART 2006

Afschrift van geschiktheidsvonnis en van het verslag van het openbaar ministerie overgemaakt aan F.C.A.  Nu kunnen we een bemiddelingscontract afsluiten met FIAC, het adoptiebureau waar wij voor kozen.

 

15 mei 2006

Eindelijk ons volledige dossier voor Zuid-Afrika afgegeven aan FIAC.  Al onze officiele attesten gehaald en laten vertalen door een beëdigd vertaler, onze geloofsverklaring in 't Engels geschreven, fotoalbum over ons gezin samengesteld.

 

12 JULI 2006

Vanaf nu gaat onze echte wachttijd in.  Ons dossier, vertaald door FIAC, hangt eindelijk in de lucht in een vliegtuig van DHL, ergens tussen België en Zuid-Afrika...

 

NIKS MEER TE DOEN   WACHTEN  WACHTEN  WACHTEN WACHTEN WACHTEN...

 

12 APRIL 2007

Heel onverwacht, na exact 9 maanden wachten, het langverwachte telefoontje!!!  In Kaapstad is een klein meisje, geboren op 25 december 2006 op ons aan het wachten.  Of wij haar in ons gezin willen opnemen?  JAAAAAA!

 

 

 

 

11:23 Gepost door familie Slachmuylders in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-11-07

 

Antje 018

11:07 Gepost door familie Slachmuylders in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Het harde leven van een "bijna-11maanderke"

't Is niet gemakkelijk bijna 11 maand te zijn!  Dan wil je op ontdekkingstocht maar er zijn zoveel dingen die niet mogen!  Aan de kachel komen mag ik niet, ik mag de boeken niet uit het boekenrek halen, van de computer moet ik afblijven...  Als ik toch weer eens niet aan de verleiding kan weerstaan, dan "kijft" moeke.  Met mijn kleine vingertje doe ik haar dan na, ik kan het ook al goed.  En dan moet moeke altijd lachen.  Maar mijn verleidingstrucen zijn "geen avans".  Als ik dan probeer verder stout te zijn, pakt moeke mij op en gaat ze met mij ergens anders spelen.  Ja, en ik ben nog zo klein, dan ben ik natuurlijk vergeten wat voor stouts ik aan 't doen was.  Zo heeft ze me steeds weer liggen.

Gaan slapen in m'n bedje, vind ik voor de moment een beetje griezelig.  Het liefst val ik in slaap in vake zijn armen.  Lekker warm en lekker veilig.  Als ik daar vertrokken ben, slaap ik de rest van de nacht wel door in m'n bedje.  Moeke heeft nu een nieuw trucje gevonden.  Met een piepstemmetje doet ze alsof ze Waffie is. (Waffie is het lieve, zachte hondje dat in mijn bedje slaapt)  En Waffie vraagt dan of ik bij hem wil slapen in dat zalige bedje.  Hij zegt dat het er zo gezellig en lekker warm is en ik geloof hem wel, hoor.  Dan val ik soms toch wel pardoes bij hem in slaap, zeker!  En zo heeft ze me weeral liggen.

Maar ze doet dat omdat ze me zo graag ziet, hoor.  Dat weet ik wel.  Daarom mag ik overdag beneden slapen.  Dan legt ze me in mijn buggytje en mag ik lekker dicht bij haar blijven.

Volgende maandag zal er een grote verandering in mijn leventje plaats vinden.  Dan ga ik voor het eerst naar moeke Lesley.  Ons moeke moet dan terug gaan werken.  Allé, ze heeft al wat gewerkt, hoor, maar alleen in 't weekend en dan bleef vake bij mij.  Ik ben al eens eventjes gaan spelen bij moeke Lesley en ik vond het wel leuk.  En moeke Lesley heeft mij al eens mogen pakken en ze bevalt mij, 't is een toffe.  Ons moeke ziet het allemaal zo goed niet zitten, die zou mij het liefst dicht bij haar houden.  Maar ja, ze moet mij eens leren loslaten, hé seg! 

Met mijn grote broers kan ik het nog steeds heel goed vinden.  Ik draai ze nog steeds rond mijn kleine vingertje en als ze niet braaf zijn, roep ik eens goed.  Dan krijg ik altijd mijn zin...

Allé, nu ga ik nog een beetje spelen met mijn popje...

Tot de volgende keer!!! 

 

10:58 Gepost door familie Slachmuylders in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |